Ardıç yağı nedir? Ardıç yağının faydaları nelerdir? Ardıç yağının zararları nelerdir? Ardıç yağı nasıl kullanılır?
Günümüz de kimyasal veya bağımlılık yapan ilaçların yanı sıra bitkisel ilaçlar ve yağların kullanımı inanılmaz derece de artmış durumda. Bitkisel ürünlerin kullanımında hem herhangi bir zarar bulunmamaktadır hem de kullanımı artık daha kolaydır. Hatta çoğu bitkisel ürünler, kremler veya çaylar evde sizin de yapabileceği kadar kolay ve rahattır. Ardıç yağı ise diğer bitkisel yağlardan biraz daha farklı ve hatta çoğunuzun daha önceden adını daha duymadığı bir yağdır.
Ardıç yağı ismini pek duymamış olsanız da şuanda bitkisel ürünler arasında en çok satanlar listesinde yerinin almış durumdadır. Kullanan çoğu bireylerin vazgeçemediği ve etkisin inanılmaz derece de gördüğü söylenmektedir.
Ardıç yağının faydaları saymakla bitmez. İnanılmaz çok etki sağlamakla beraber etkisini anında göstermesi de ardıç yağının bir diğer özelliğidir diyebiliriz.
içindekiler
- 1 Nasıl Kullanılır?
- 2 Faydaları Nelerdir?
- 3 Zararları Nelerdir?
- 3.1 Ardıç yağı cilde nasıl kullanılır?
- 3.2 Ardıç yağı suya damlatılır mı?
- 3.3 Ardıç yağ neye iyi gelir?
- 3.4 Ardıç yağı egzamaya iyi gelir mi?
- 3.5 Ardıç yağı kremi nasıl kullanılır?
- 3.6 Ardıç yağı nasıl elde edilir?
- 3.7 Ardıç yağı saça nasıl uygulanır?
- 3.8 Ardıç yağı nasıl kokar?
- 3.9 Argan yağının faydaları nelerdir?
Nasıl Kullanılır?
Ardıç yağını 3 şekilde kullanabilirsiniz.
Dahilen, burundan ve haricen.
Dahilen
Herhangi bir yiyecekle veya en sağlıklısı bir fincan suya birkaç damla damlatılarak alınır.
Burundan
Bir pamuk veya temiz küçük bir bez üzerine birkaç damla damlatılır ve burun deliklerine koyulur. Pamuk veya bezdeki yağ nefes ve solunum yoluyla alınır.
Haricen
romatizma, eklem ağrıları gibi fiziksel ağrılarda ağrıyan bölgenin üzerine az miktarda saf zeytinyağı ile karıştırılarak sürülür.
Faydaları Nelerdir?
Ardıç yağı inanılmaz derecede pankreas dostudur. Pankreasın normal çalışmasının dışında pankreasa müdahale ederek dengede kalmasını sağlar. Bu sayede kandaki şeker oranı eğer yüksekse düşer ve dengeyi sağlar. Mikrop temizleme özelliği bakımından böbrekleri ve idrar yollarının temizlenmesini sağlar.
Soğuk algınlığı ve romatizma gibi direncin yüksek olması gereken hastalıklarda direnci yükselterek bağışıklık sistemini güçlendirir. Ardıç yağı sadece ağızdan alınmaz. Örneğin sinüzit tedavisinde direk olarak burundan alınır.
Kadınlarda adet sancılarının azalmasına yardımcı olur ve en çok sıkıntı olan beyaz akıntı gibi rahatsız edici durumlardan da kurtarır ve beyaz akıntıyı keser. Vücudun fazla olarak barındırdığı suyu boşaltır ve kanı temizler.
Direkt yağ olarak içilmez. Sindirilmesinin kolaylığı açısından günlük olarak su dolu fincanınıza birkaç damla damlatarak kullanabilirsiniz. Ardıç yağı gibi birçok yağın birleşimiyle az miktarda elde edilebilen yağları kesinlikle fazla şekilde kullanmamalıyız.
Çünkü uçucu yağ tanecikleri dediğimiz yüksek etki gücüne sahiptirler ve yoğun içeriğe sahip olması bakımından kullanımına dikkat etmeliyiz. Bu yüzden dozajı abartmadan ve gerektiği kadar kullanmalısınız. Yukarıda bahsettiğimiz faydalar günümüzde oldukça yer edinmiş durumdadır.
Sürekli olarak yaşadığımız sıkıntılardır. Ardıç yağı sayesinde bu rahatsızlıklarınızdan kurtulacaksınız. Yeter ki düzenli ve önerildiği miktarda kullanın.

Çoğu kadının korkulu rüyası haline gelen selülit ardıç yağının kullanımı sonucu oldukça etkilediği görülmüştür.
Günümüzde tonlarca para ödeyip sonuç alamadığımız cilt hastalıklarına da oldukça etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Özellikle antiseptik özelliği bakımından bir çok cilt hastalığı tedavisinde kullanılmaktadır.
Günümüz Çağ hastalıklarından biri olan şeker hastalığı için de mücizevi etkiler sağlamaktadır. Kandaki şeker oranını düşürmesiyle bilinen ardıç yağını sürekli olarak kullanabilirsiniz.
Sadece şeker oranını düşürmesi ile değil şeker hastalığından dolayı iyileşmeyen bazı yaraları da tedavi ettiği görülmüştür. Ancak her hastalık gibi her bireydeki etkisi de değişebilir. Kimi birey etki görürken kimi bireydeki rahatsızlıklara tepki verilmediği de görülebilir.
Zararları Nelerdir?
Ardıç yağının alerjisi olanların kullanmaması dışında herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Tabi bazı hastalıklarla birlikte kullanılmaması önerilir. Yağı alacağınız yere ne için kullanacağınızı ve hangi rahatsızlığınız olduğunu bildirin lütfen. Özellikle böbrek iltihabı olan hastaların kullanmaması önerilir.
Ardıç yağı cilde nasıl kullanılır?
Eğer cilt rahatsızlıkları, selülit, çatlak ya da vücudun çeşitli yerlerinde oluşan ağrılar için ardıç yağını harici olarak kullanmak isterseniz 10 damla ardıç yağına yaklaşık 1-2 damla zeytinyağı ekleyip karıştırarak dilediğiniz bölgelere masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Ardıç yağı suya damlatılır mı?
Ağız yoluyla ardıç yağını kullanmak için bir bardak suyun içerisine birkaç damla damlatarak ardıç yağlı sudan günde en fazla 3 defa tüketebilirsiniz. Aynı zamanda ardıç yağını ekmeğin üzerine damlatarak da tüketebilirsiniz
Ardıç yağ neye iyi gelir?
Ardıç aynı zamanda harici ve dahili olarak şişkinliği azaltmak, romatizmal artrit ağrılarını, eklem ve kas ağrılarını hafifletmek ve tendonit için kullanılır. Bitkinin esans yağı lokal olarak solunum yolu enfeksiyonları, kan toplaması, öksürük ve sedef gibi inatçı deri rahatsızlıkları için kullanılır
Ardıç yağı egzamaya iyi gelir mi?
Ardıç yağı, ardıç ağacının verdiği siyah ve mor renkli meyvelerden elde edilir ve aktarlarda satılmaktadır. Birçok cilt hastalığına iyi gelen yağ, özellikle egzama, romatizma gibi hastalıklara şifa olmaktadır
Ardıç yağı kremi nasıl kullanılır?
Ardıç yağını kullanmak oldukça basit. Ağrı olan bölgeye sürerek ya da ağızdan bir şekerin üzerine damlatarak uzmanının tavsiye ettiği ölçüde kullanabilirsiniz. Genelde yetişkin biri için kesme şeker üzerine 3-5 damla ardıç yağı damlatıp, dilinizin üzerinde bekleterek emebilirsiniz
Ardıç yağı nasıl elde edilir?
Çünkü ardıç yağı, destilasyon yöntemiyle yapılır. Olgunlaşmış ardıç kozalakları, su buharı ile damıtılır ve bir eterik (uçucu) yağ elde edilir. Ardıç yağı çoğunlukla renksizdir. Bazen de yeşile, sarıya veya kahverengiye çalan bir rengi olur.
Ardıç yağı saça nasıl uygulanır?
Ardıç yağını aşırı kuru, pullanan ve kepeğe neden olan saç derisi için kullanmak isterseniz 10 damla ardıç yağını 3 kaşıK jojoba yağıyla karıştırın ve masaj yaparak saç derinize sürün. 30 dakika beklendikten sonra saçlarınızı şmapunlayın. Bu bakımı kepek azalana kadar haftada 2-3 gün yapabilirsiniz.
Ardıç yağı nasıl kokar?
Meyvesinin olgunlaşması ve kararması 2 yıl süren Ardıç‘ın keskin, odunsu fakat taze bir kokusu vardır. Aromaterapideki en güçlü yağlardan biri olan Ardıç Uçucu Yağı, bu bitkinin meyvesinin distilasyonu ile elde edilir.
Argan yağının faydaları nelerdir?
Esansiyel yağ asitleri ve antioksidanlar (A, C, E vitamini, polifenoller, linoleik asit, omega-6 ve steroller dahil) bakımından zengin olan argan yağı, çoğu zaman cilt için yaşlanma karşıtı bir yardımcı olarak pazarlanmaktadır. Ayrıca, argan yağı tüketiminin belirli sağlık koşullarına yardımcı olduğu söylenir.